diumenge, 22 de juliol del 2012

Arran del nou President del CGPJ


El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ja té nou president. Em pregunto si aquest fet comportarà algun canvi en el funcionament del màxim òrgan del Poder Judicial que té per finalitat, segons el seu portal electrònic, “garantir la independència dels jutges en l’exercici de la funció judicial davant de tots”. O malauradament, és una cortina de fum perquè tot segueixi funcionant com ara, és a dir com fa 40 anys?

De moment, el que sí que ha servit és per visibilitzar que el Ministre Ruiz Gallardón ha unit a tot el sector en contra seva, qüestió no gens senzilla. Recordem-ho, el Ministre Gallardón, és el que reobre debats superats en la societat, com ara el de l’avortament.

La renovació del president s’ha presentat com la solució a molts dels problemes de la justícia i del sistema judicial de l’estat espanyol. Un sistema judicial i unes institucions herència de la dictadura Franquista, fem memòria.

Al CGPJ, mentre el presidia el dimitit Sr. Dívar, s’han impulsat múltiples convenis de formació pels jutges. Un d’aquest convenis es va signar entre el CGPJ i la Fundació AGBAR, controlada per Aigües de Barcelona filial de la Transnacional Francesa SUEZ, en la temàtica “Drets d’Aigua”. Conveni que va ser presentat pels mitjans de comunicació de masses, que s’agenollen al poder de les corporacions privades, com a pioner a Europa. Com a mínim, en un estat com l’espanyol on gairebé tot és possible, ens hauria de posar els pèls de punta que una part amb interessos econòmics, el sector privat de l’aigua, formi als “nostres” jutges, els encarregats de jutjar la nostra realitat, i qüestions tan sensibles com el Dret Humà a l’Aigua, que ara es commemora el segon aniversari del reconeixement per part l’Assemblea General de les Nacions Unides. La suposada independència del jutges que promou el CGPJ no queda en entredit? Doncs, segons resposta oficial del CGPJ arran de la queixa presentada per la Xarxa Aigua Pública i la Plataforma Aigua és vida, NO. El CGPJ va argumentar que convenis com aquest se n’han fet molts. Que les coses es facin malament, que passa massa sovint, no vol dir que s’hagin de seguir fent malament. Per acabar-ho d’entendre una mica més tot plegat, cal recordar que aquest conveni va ser promogut pel Sr. Ramón Camps, ex-diputat de Convergència i Unió. Però no ens preocupem que Aigües de Barcelona – AGBAR, teixint la seva teranyina de control dels partits polítics, acaba de situar a l’assessora de la Ex-Sots Ministre Sra. Teresa Fernandez de la Vega al cap davant de la Fundació Aqualogy.

Sr. Gonzalo Moliner, si vol que la ciutadania comenci a recuperar certa confiança en la justícia, el sistema judicial espanyol i en CGPJ, que malauradament només defensa els poderosos, posi fi aquestes pràctiques, que hem de qualificar com a mínim d’amorals en el si del CGPJ.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada